Maso
Alobalová pochoutka
Alobal potřeme olejem, poklademe anglickou slaninou. Naklepeme kotlety, posolíme, popepříme a potřeme hořčicí, poklademe cibulí a česnekem. Uděláme jakoby mističku a plníme nivou, žampióny, okurkou, paprikou (dle libosti) a nahoru položíme plátek másla. Zablíme řádně do alobalu a necháme tak půl hodiny péct. Krůtí závitky Naklepeme maso, posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Na maso položíme plátek debrecínky, 1 lžíci nivy, 1/2 okurky a 1 žampion. Srolujeme a přavážeme režnou nití nebo spíchneme párátkem. Na pánvi osmahneme na másle cibulku, vložíme závitky a poházíme zbytky použitých surovin. Přidáme bujón, zalijeme trochou vody a přidáme špetku kari. Asi půl hodiny dusíme. Maso na pomerančích s mandličkami Připravíme si celé kuře nebo kousky (stehna či prsa). Vymastíme pečkáček máslem, rozprostřeme do něj osolené kuřecí maso a mírně ho posypeme kari. V hrnečku rozehřejeme 3 dcl pomerančového džusu a 4 lžíce medu. Půlkou vzniklé směsi polijeme kuře a přidáme trochu vody. Navrch masa poklademe plátky přibližně ze 3 pomerančů a přidáme trochu citronové šťávy. Dáme na chvíli zapéct, pak pomeranče setřeseme na dno pekáčku a na maso nalijeme zbytek směsi z džusu a medu. Pečeme asi 45 minut při 200°C. Zatímco se maso peče, spaříme dva pytlíky mandlí, sloupeme a rozkrájíme na půlky či menší kousky. Na lžíci oleje je osmahneme na pánvičce a před koncem pečení je přihodíme na maso. |
|