Maminčiny receptyPomazánky
Sloní žrádlo
Do kastrůlku dáme 2 lžičky kečupu, 1 lžíci oleje, 2 lžíce octa, 3-4 lžíce hořčice, půl lžíce chilli a 2 kostky cukru. Směsku přivedeme k varu, poté ji dáme na chvíli do chalu. V misce připravíme 200 g majolky, 400 g strouhaného salámu, 1 nasekanou cibuli, 3 nakrájené okurky a česnek, všechno smícháme dohromady a přidáme vychladlou směsku. Rybí pomazánka Do misky dáme tuňáka z konzervy, přidáme malou lžičku hořčice, pokapeme citrónem, přidáme špetku moučkového cukru, nasekanou cibulku, pepř, lžíci majolky. Můžeme ozdobit červenou paprikou. Vajíčková pomazánka 4 uvařené žloutky utřeme s máslem a trochou hořčice, přidáme nastrouhané bílky, nastrouhaný měkký salám, nakrájenou okurku, lžíci majolky, sůl, pepř a špetku moučkového cukru. Kvasnicová pomazánka Na cibulce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme na kolečka pokrájený pórek. Ve směsici uděláme ďolík a do něj dáme 2 kvasnice a klepneme tam 2-3 vejce, dobře rozmícháme a osmahneme. Přidáme sůl, pepř, kmín. Namažeme na veku a dáme zapéct tak na 3 minutky,před vyndámím z trouby ještě posypeme sýrem a necháme chvíli v troubě. |
|